Så går en ny vecka mot sista kvarten. Otroligt vad fort det springer på. Först måndag och så vips, är det fredag. Ny helg på gång. Påsken är redan glömd.

Fisket är väldigt varierande från dag till dag just nu. Matchar definitivt Aprilvädret. Den vanligaste frågan man får är, – vad hugger fisken på i dag? Svaret är allt. Det tas på fluga, spinn och mete, ibland i ytan och ibland på botten. Det kan även variera från sjö till sjö och från timme till timme. 

Många fick bra på spinn igår. Speciellt Tasmanian Devil levererade. men det kan lika gärna bero på att det var många som just spinnfiskade i går. Det som jag ändå tycker verkar gemensamt i rapporterna är att de flesta får fisk nära land. Det stämmer bra med min egen erfarenhet härom kvällen. Jag satte mig med flugspöt i stora kroksjön på en sten och rollkastade med nymf. Plötsligt fick jag se en fisk som patrullerade precis nedanför mina fötter, vid stenkanten. Jag tog in nymfen och lät den ligga bara ett par meter ut och plötsligt så högg det.

Nu ligger en ny helg framför med nya fiskemöjligheter, På´t bara….

Håkan