Så är vi inne i en härlig fiskperiod! Folk får bra med fisk och vädret visar upp sin bästa sida. Verkar som om förmiddagarna har varit allra bäst. Från 8-9 tiden på morgonen fram till 1-2 tiden på eftermiddagen. Speciellt flugfiskarna har haft en härlig vecka. Nu kommer också rapporterna om att fisken börjar näringssöka riktigt nära land. De patrullerar strandkanterna på jakt efter nedfallande insekter. En dröm för flugfiskaren. Att nymfa eller torrflugefiska längs med strandkanterna med tunn tafs tillhör nog en av mina egna största favoriter som flugfiskare. Går knappt att överträffa, enligt mig.

Fast streamer fiskaren firar också triumfer. Även spinn och mete fungerar fint. Det växlar lite med väder och vind, men på det hela taget så får fisket betecknas som mer än bra. De flesta verkar få fisk.

Så sakta börjar allt återgå till det normala efter sommarens konsekvenser. Storleken på fisken stiger i sjöarna även om vi får dras med den mindre fisken som redan är i satt ett tag. Så även för Flugströmmen. Hösten framöver är räddad av fin fisk på mellan 1,5 kg till ca 3 kg. Bra kvalitet är det också på fenor och annat. Nu väntar vi bara på den nya pumpen, där vi fått ett leveransdatum på runt den 23/10. Så snart är allt som vanligt igen.

Väl mött framöver

Håkan