Det fina fisket fortsätter. Jag skulle vilja påstå att så länge vi har det här milda vädret så kommer det att vara toppenfiske. Därför, sluta inte fiska bara för att vi går mot jul. Vi kan ha ett fantastiskt fiske både november och december. Rent naturligt så avtar alltid fisket vid den här tiden på året, och det tycker vi är synd. Därför vill vi slå ett slag för att ni inte ska packa ner fiskegrejorna riktigt ännu.

Fick ytterligare ett positivt mail idag som vittnar om fisket just nu. Tänkte dela det med er. Det är från en av våra stammisar. Han har även en liten anmärkning på storleken på fisken i de vanliga sjöarna, och vi håller med, Nu på slutet har storleken fallerat lite och det beror på att odlarna tappat ett halvkilo tillväxt under den varma sommaren vi hade. När det är så varmt går det inte att mata fullt ut. Vi hade samma problem 2018. Tyvärr är det så ibland, men det rättar till sig så småningom. Här kommer brevet…..

Hej!
Va bara tvungen att skriva till er då jag va med om något riktigt roligt igår 9/11 i björnagylet.
Jag la ut flugan 2-3m utanför bryggan, började dra ut fluglina på bryggan. Hann väl dra ut 3-4m när det bara susade till och small i rullen!! Jag hade fått napp utan att jag såg det när jag bara la ut flugan. Jag blev riktigt förvånad att min tafs höll för det va en bra rusning och jag bromsade inte linan med händerna som man brukar när man drillar fisk 🙂 så det är en fisk jag aldrig kommer glömma!

Har läst en del klagomål på nätet samt folk man träffar hos er att där inte finns fisk. Skulle säga att de har helt fel, varit hos er tisdag och onsdag denna veckan. Haft bra fiske bägge dagar, dock hållt mig till de 3 flugsjöarna. Har landat minst 5-6 st var dag (c&r) och tappat/missat en hel del hugg. Har kollat lite vad folk fiskar med (de som klagar..)

Ett tips till folk som flugfiskar är att smyga ut på bryggorna och inte klampa som elefanter.. min historia visar detta. Samt fiska strandnära. Jag försöker undvika att fiska på helgen för det är så mycket folk då. Dels svårt att hitta bryggor i flugsjöarna samt att fisken skräms ut i sjön. Av alla fiskar jag krokat i veckan har 90% varit antingen intill näckrosor eller Max 3-4m från kanten av sjön. Samt fiska med naturtrogna (nymfer både med/utan guldskalle). I veckan hade jag bäst utdelning på brun och ljus oliv nymf strl 12. Färg spelar nog ingen större roll utan snarare hur man presenterar flugan. De har fiskats med sakta handtvist.

Om jag nu ska anmärka på något tror ni får in en del som säger det är väll storleken på fisken. I veckan lyckades jag landa max 2-3 över kilot. Resterande 0,4-0,8. Har inte vägt men uppskattat. Nu bryr inte jag mig alls om vikt då jag kör c&r och finner glädjen i att fiska med egenbundna flugor. Jag förstår att det har varit ett jävla tryck hos er och att det är svårt att hålla med fisk osv

Vill tacka för en bra anläggning den är välskött och där finns alltid gott om fisk.

/Mvh Alex