Hejsan ! Igår kände jag mig rätt hjälplös. Jag hade gett mig fanken på att få ihop kallvattenspipen fram till pumphuset vid strömintaget. Beväpnad med allehanda verktyg och två käcka gossar från campen gav  vi oss på jobbet. Jag drog på mig vadarbrallorna och tog ett par steg ut i vattnet som var ca en halv meter  djupt. Det var som att  trampa i luften jag bara sjönk ner i dyn.Där stod jag med en motorsåg i ena handen och en spade i den andra. Jag försökte förtvivlat att hitta fastbotten med spaden. Helt resultatlöst och jag bara fortsatte att sjunka när  vattnet nådde över kanten på vadarna så blev det riktigt obehagligt även om vattnet hade badtemp. Med hjälp av de käcka gossarna från campen så kunde jag komma loss till sist men det var mycket otäckt att känna sig så bottenlöst hjälplös. Vi lyckades efter mycket tråcklande och några fula ord att få ihop pipen . Jag slet bort tätningen i dammens utlopp och vattnet flödade som det var  tänkt. Det ser bra ut och det ska bli spännande att följa temp.kurvan  i strömmen. Hoppas bara att det kommer tillräckligt många liter vatten för att få en bra effekt. På natten när vi kör den lilla pumpen kommer temperaturen att sjunka rejält i alla fall. Vilket torde se till att morgonfisket blir bra. Jag är själv mycket hoppfull en så enkel åtgärd kan göra mycket. Synd bara att jag inte tänkte på denna möjlighet för en herrans massa år sedan. Detta kommer att innebära att strömmen kommer att kunna hålla öppet hela sommaren med möjlighet till trevligt torrflugefiske som omväxling till alla förtyngda streamers.

Ha det så gott hälsar en sliten Peter.