Så är vi då en månad för tidiga i fisket. Badtemperatur och juli fiske, fast vi befinner oss i juni. Det hugger trots allt fortfarande hyfsat om man fiskar på rätt sätt. Det är ju inte så lätt fiskat på sommaren. Problemet är ofta att hitta fisken. Den söker sig till trivseldjup på dagtid. Skulle vilja säga att just nu är det någonstans mellan 3-4 meters djup.

Tidiga morgnar och kvällar så kan fisken vara lite mer aktiv och söka runt efter föda runt yttrakten. Då ska man naturligtvis fiska där. I morse tex, fick jag precis besked att fisken vakade bra i en sjö. Annars har det inte varit så mycket bevänt med insektslivet i år. Det blev nog för varmt för snabbt, så kläckningarna kom av sig lite.

De senaste dagarna har nog bottenmete och powerbait dominerat fångsterna. Åtminstone dagtid. Vi har ett par tyskar här just nu som verkligen har hittat rätt i Södra Bäckasjön. De bottenmetar på samma ställe och har haft full pott varje dag hittills. Till råga på allt så fiskar de mitt på dagen när det ska vara som sämst. Det går alltså att få fisk. Det gäller bara att hitta fisken.

Även i Flugströmmen får man fortfarande fisk även om man får kämpa en del för det. Pratade med  med några där i morse och de hade fått ett par var nu på morgonen. Det är nog bra att börja fiska där redan kl 4.00 nu på sommaren. Vi har ju släppt morgonfisket där nu.

Varmt Välkomna!

Håkan