Nu börjar isen äntligen ge sig, vilket gör att det kommer att gå att fiska i helgen som ligger framför. Villkoret är naturligtvis att det inte blir minusgrader någon natt för då lägger sig en hinna is direkt, men väder profeterna lovar inget sådant i nuläget. Det finns redan idag fiskbart vatten på en hel del sjöar även om vissa delar fortfarande har is. Vi var ute och bröt lite is igår och det gör att den försvinner snabbare. När det gäller specialsjöarna, så är det bara Mjöldrängen som är i stort sett isfri i nuläget. Hallagylet & Gategylet har fortfarande is förutom i kanterna. Därför får man nog inrikta sig på Mjöldrängen denna helg om man vill fiska. Kort till specialsjöar måste förhandsbokas och det kan göras fram till kl 12.00 fredag för att kunna fiska där i helgen.

För flugfiskarna så är framför allt Björngylet i stort sett isfri. Det finns även fiskbart vatten i en hel del sjöar. Stasjön är nästan isfri. Lilla Kroksjön däremot är väldigt översvämmad nere vid parkeringen så det är lite svårt att komma till bryggorna. Likaså Mellanbäckasjön.

Det är i alla fall dags att börja damma av spöna. Vi kommer att ha ett litet specialerbjudande enbart för denna Sportlovs helg! Vi öppnar hyrsjön, Aspegylet, som i skrivande stund är nästan helt isfri, för allmänheten på det vanliga P&T kortet. Erbjudandet gäller 23/2 – 25/2. Kostnad 295 kr för vuxen och 215 kr för ungdom (12-17 år). Fångstkvot 4 fiskar.

Kort löser ni via Swishliggaren mitt emot receptionen. Receptionen är öppen (mån-fred) 8.00 – 12.00.

Varmt Välkomna!

Harasjömåla