Det är märkligt att det ska vara så svårt för folk att fatta att det bara är flugfiske som gäller i stora vångagylet. Bara för att vi gjort om sjön till det vanliga P&T kortet innebär inte att det är fritt fram för spinn och mete. Det är väldigt lätt för folk att ta till sig att det inte längre är en specialsjö, men man missar helt att det bara är en flugfiskesjö. Snacka om selektivt informationsflöde. Vi börjar tröttna rejält på att höra att man inte visste?

Det är nu så att det är den fiskandes skyldighet att informera sig om och vad det är som gäller här. Det står klart och tydligt på anslagstavlorna vid varje sjö vad som gäller. Det går också väldigt bra att fråga i receptionen när man löser kort. Begriper mig inte riktigt på hur vissa resonerar? Om jag kommer till ett nytt ställe för att fiska, så är det första jag gör att sätta mig in i vad som gäller. Bara för att man löst ett fiskekort innebär ju inte att det är fritt fram att fiska överallt och hur som helst. Ändå är det många som tror det.

Nåväl, det har varit rätt svårfiskat i helgen. Det har varit klibbigt och nästan åsktryck som dominerat vädret. Kvavt och mestadels varmt. De som lyckas bäst domineras av bottenmete med powerbait, men faktiskt har flera spinnfiskare lyckats bra också med silvriga spinnare. Skeddrag har inte rönt några stora framgångar. Det har helt klart varit spinnare som gällt. För flugfiskarna så har det gällt att hitta rätt fluga. Streaking caddies dominerar torrflugefisket. Men jag skulle vilja propagera lite för superpuppan som jag hade ett fint kvällsfiske i björngylet i fredags. Annars är det dagtid riktigt djupt fiske som gäller även för flugfiskaren. Vi hade en häromdagen som fick bra med fisk på flugan masken. Den fungerar även på sommaren.

Nu ska jag börja min semester från imorgon så det blir klent med inlägg här från min sida några veckor. Ha en fortsatt trevlig sommar allihop, och….

Skitfiske!

Håkan