I går kan man väl lugnt säga att det regnade från ovan här. Men, det regnade minsann fisk också. Otroligt bra fiske här just nu. Kanske bästa på hela året?  Kalas fiske i strömmen, specialsjöarna levererar, de vanliga sjöarna också. Det tas på både spinn, fluga och mete. Med andra ord superförhållanden. November är ofta så under förutsättning att det milda vädret fortsätter. Vattentempen är bra, fisken pigg och inte så kräsen i jakt på den sista födan innan vintern.

Konstigt nog så lägger den stora massan av att fiska nu. Vädret är ju kanske inte alltid det trevligaste under november månad. De sköna sommar och höstdagarna är över och det är ofta grått, småmulet och regnigt. Fast det är nu ni ska fiska kära vänner och kunder! Visst finns det dagar då det tröga och oavsett hur bra fisket är så kan man misslyckas, men förutsättningarna att lyckas är riktigt bra. Så ställ inte in spöna ännu. Kör in i kaklet! Det är mitt råd, i alla fall.

I fredags eftermiddag så var det en väldig aktivitet på fisken i stasjön. Rapporterades om mycket fisk i rörelse direkt utanför kojan. Det är härligt när man lyckas komma precis när fisken är i full gång. Då ser man hur mycket fisk det egentligen finns i sjön.

Vi hade en incident i går i mjöldrängen med ett par fiskare som lyckades med konststycket att välta sin båt. Kallt och eländigt naturligtvis. De blev av med fångad fisk, ett par spö och lite fiskegrejor. Tråkigt! Ta det försiktigt när ni är ute!

Tight Lines!

Håkan