Idag gick larmet från ett par stammisar som fiskade i Västra Harasjön. De skulle gå i land och äta lite. De dukade upp sin matsäck på bordet utanför kojan. Den ene av dem gick runt kojan och läste lite på klottret på väggarna. Plötsligt hörde han en fnysning och ett grymtande inne i kojan. När han kikade in där så låg det ett vildsvin och sov under bordet. Den blev inte så glad åt att bli väckt. De blev naturligtvis livrädda och slog larm. Stefan fick i uppdrag att köra väck husockupanten. Men den var inte speciellt villig att lämna sitt fina bo och gav inte upp förrän Stefan fick in en välriktad spark i akterkastellet.

I måndags gick även då larmet i Västra Harasjön. Vi hittade en rökgranat i kojan. Det blev stort pådrag med polis. Det visade sig dock att den redan var detonerad, så de hade nog haft roligt i helgen som gick.

Tydligen så gick det vilt till i samlingslokalen i helgen enligt lokaltidningarna. Det ska ha varit ett bråk om fjärrkontrollen mellan en kvinna och 3 män, där kvinnan råkat lite illa ut med polisanmälan som följd. Vi blev minst sagt förvånade då vi inte hört någonting. Inte heller någon av stammisarna hade sett eller hört något. Vi har ingen aning om vilken offret är eller vilka gärningsmännen är? Känns lite konstigt.

Nu till lite mer positiva nyheter. Kom in en kille vid middag och ville byta båt från Hallagylet till Mjöldängen då fisket var för lätt i Hallagylet? Den hör man inte ofta? Om ens någonsin förr? I alla fall så hade han drillat 11 fiskar under förmiddagen och behövde lite omväxling. Jag frågade vad som var melodin för dagen och han svarade Boobies. Så nu vet ni det alla fiskesugna!

Tightlines!

Håkan