Hejsan! Det som göms i snö heter det ju men här blev det lite omvänt. Som jag tidigare har skrivit om så hade vi ett par projekt i strömmen vi skulle fixa.Utfyllnaden uppströms blev bra och var lätt fixad ett par skopor sten till måste läggas för att vi ska uppnå avsedd effekt. Vad värre var är de läckor vi skulle täta nedströms kojan. Det visade sig vara mycket mer komplicerat än vi kunnat drömma om. När strömmen en gång grävdes så lades massorna till vall och vägbank. Det bottnades inte med fiberduk eller liknande och eftersom massorna innehöll så stor den storsten och rena block så har under årens gång vattnet funnit vägar under vallen och underminerad den. Det har runnit så mycket vatten i dessa läckor att det påverkat vattenflödet i de nedre poolerna. Vi har nu med hjälp av grävmaskin försökt att komma tillrätta med problematiken. Vi har lagt dubbel fiberduk och fyllnadsmassor toppade med diabas skärv. Nu ser det ut som om vi tätat de flesta stora läckorna med denna metod men det ser inte så kul ut på en del sträckor där den tunga maskinen gått fram.Del tre av arbetet fick vi skjuta fram lite Det rörde sig om att förlänga vägen så att  vi kunde nå de nedersta poolerna med bilen och därmed också där sätta fisk.Vi skulle göra en vägtrumma i stället för den halvtaskiga bro som låg där. Det visade sig att det var 4 meter dy innan vi nådde fast botten Vilket innebär att  ca 100 kubikmeter fyllnadsmassor hade gått åt för att fylla upp detta hål. Vi kommer att hitta på en alternativ lösning framöver men det kan ta ett tag till.

Det börjar ju att dra ihop sig till premiär i strömmen och det känns ju alltid som startskottet på säsongen. Vi har fin fisk åt er vågar jag lova vi har redan sorterat ifrån de lekmogna hanar som fanns ibland 3-4 kilosfisken några riktiga bjässar har vi med men de får ni räkna med att de är lekfärgade. Kul ska det bli i alla fall. Det är lite annorlunda i en del pooler som fått någon ståndsplats-sten utplacerad.Så det kan bli lite utmaning även för er gamla strömrävar.

Annars kan man ju tycka att det var hemskt onödigt med snön och kylan just som vi hade öppet vatten i de flesta sjöarna det ska visst frysa nu i natt och på Lördag natt innan det slår om igen. Det innebär med stor sannolikhet att alla sjöar lägger sig igen.   

Ha det hälsar Peter