Hösten har väl varit lite hit och dit, rent fiskemässigt, när man med facit i hand blickar bakåt. Framgångarna har väl varit lite som vädret. Ibland sol, ibland regn och ibland blåst. Vissa dagar har fisket varit kanon och andra betydligt kämpigare. Flugströmmen upplevdes ett tag som väldigt svårfiskad, men har de senaste veckorna levererat bra, även om det inte bara är att gå dit och dra upp fisk. Vi fick idag ett trevligt mail från gänget som var där i lördags. Det beskriver faktiskt höstens fiske i Flugströmmen bra. Se det som ett tips för alla er som tänker besöka strömmen nu i november.

I sjöarna kommer allt fler tips om strandnära fiske. När fisken är aktiv så går den oftare och oftare nära land. Inte konstigt egentligen. I takt med att insektslivet försvinner så är det i strandkanterna och under näckrosor och dylikt som de hittar föda. Under sådana perioder så går det naturligtvis inte att ligga mitt ute i sjön och fiska. Därför, håll koll på strandkanterna. Här kommer mailet:

Hej på er!

Vill tack återigen för ett trevligt och fantastiskt fiske i flugströmmen. Vi vill delge lite feedback från lördagens fiske.
Utgång vid 07:30 med trög start och med tryckande fisk. Allt eftersom det blev ljusare började fisket bli bättre och mer aktivitet. Fisken var väldigt försiktig och stora streamers var ingen stor favorit för fisken. Små nätta streamers och nympf var start till en helt underbar dag för oss. Fisken var aktiv både på djupet och vid ytan. Som så många gånger tidigare är det inte bara och åka till flugströmmen och plocka regnbåge. Mycket jobb bakom resultatet för oss. Små nymf i fors eller i mer stilla vatten var min melodi. Hastigheten för intagning av flugan varierade så inget vanligt monotont matande. Det är så fantastiskt att få responsen efter allt testande och gnetande när fisken hugger. Huggen varierade mellan kraftigt hugg och försiktiga nyp. Många glada rop på stridbara fiskar och puls som steg vid drillningen. Hoppande och långa rusningar av fisken vi drillning, så kul. Även om alla hugg inte blev landade så är det alltid en skön känsla när man lyckats lura fisken till hugg. Mycket bra kondition på fisken med bra fenor och stridbar. Vi såg mycket fisk i vattnet. Fisk stod och tjurade och många som bara simmade runt och lekte med varandra. Man märker att vattnet behöver vila så efter en timmes lunch så är det stor skillnad på aktiviteten i vattnet. Vi alla i Ärtsoppegänget är kanonnöjda med lördagens fiske även om en del gick bom.

Tack Harasjömåla för denna gång och vi ser framemot nästa tillfälle att få blöta flugan hos er.
Ha det gött!
//Ärtsoppegänget