Så har de varit framme igen, våra rävaktiga fisktjuvar. Det fick en av våra kära gäster bittert erfara i förrgår vid björngylet. Han fick en fin regnbåge runt ca 1,8 kg. Han la den i gräset bakom sig och fortsatte fiska. Då passade en av rävvalparna på att norpa regnbågen och sjappa. Så se upp med dessa kärvänliga, söta fisketjuvar om ni vill behålla er fisk. De springer runt benen och är hur gulliga som helst, men de har bara en sak i sin skalle, att stjäla er fisk. Det är totalt 1 hona med 4 valpar.

En annan lite rolig incident häromdagen var de killar som fiskat hela dagen i Dammets Gyl efter alla konstens regler utan att få fisk. Framåt seneftermiddagen, kvällen, så kommer det en trevlig flugfiskande tjej dit och börjar fiska. Det tar inte lång stund förrän hon drillar den första. Man kan väl säga att hon knäckte killarna rejält. De ansåg sig ju vara rätt garvade flugfiskare. Men det hjälper inte alltid. Har jag själv fått erfara mer än en gång. Men, heja tjejerna! Det finns alldeles för lite av er vara som ägnar sig åt flugfiskets ädla konst.

Det har varit oförskämt bra sommarfiske i år. Visst, det finns några perioder och dagar när det varit riktigt sommartrögt, men totalt sett har fiskesommaren varit riktigt bra. Bättre än de flesta. Naturligtvis så har det att göra med att den där riktiga sommarvärmen uteblivit. Denna veckan har varit riktigt bra bortsett från de sista 2 dagarna, då åska och skyfall har ställt till med en del.

Håkan