Så var det dags för ännu en fiskehelg. Vi har begränsat fiskisättningen inför denna veckan till 6 sjöar. Det är Björngylet, Dammets Gyl, Stora Vångagylet, Ävegylet, Södra Bäckasjön & Västra Harasjön som har fått påfyllning. Naturligtvis också Hallagylet, Mjöldrängen och Flugströmmen. Där är det fortfarande så bra tryck att vi sätter ut fisk på daglig basis beroende på hur mycket bokat det är.

Vi har lite problem emellanåt med att folk tror att de kan swisha till Hallagylet och Mjöldrängen och sen gå dit och fiska. Så funkar det inte. Eftersom det är platsbegränsning så måste man förboka kort där. Det är bara till de vanliga P&T Sjöarna som det går att swisha utan förbokning, och då måste man skriva in sig i swishliggaren utanför renseriet mitt emot receptionen. Annars gälls det inte som fiskekort. Det är viktigt för vår del, dels för kontroll och även av redovisnings tekniska skäl. Vi måste ha ryggen fri gentemot myndigheter.

Vi går nu in i en tid då receptionen inte är öppen på helgerna mer. Därför kan man inte lösa kort där, utan det är via förbokning eller swishliggaren som det fungerar. Kortautomaten fungerar också (enbart kontanter) fortfarande. Vi håller på att fasa ut den.

Så lite nyheter inför nästa år! Det är nu klart att vi kommer att satsa på en specialsjö till. Därför tar vi undan Gategylet nästa år för detta ändamål. Det blir enbart flugfiske och vi kommer att ha 5 båtar där. Den blir alltså likvärdig med Hallagylet och Mjöldrängen. Enda skillnaden är att det är flugfiske som gäller. Anledningen är att intresset för specialsjöarna har ökat markant, samt att vi de sista åren sett att fisket i Gategylet har minskat drastiskt. Så ni som är intresserade, det går fint att börja boka redan nu.

En annan nyhet är att vi kommer sätta tillbaka några båtar i Stora Vångagylet till nästa säsong. Närmare bestämt 3 stycken. Det var ju ett väldigt liv när vi tog bort dem för några år sedan. Nu blir det alltså en återkomst.

Passa på att lufta spöna medans det går. Vi kör på som vanligt så länge det går. Flugströmmen är öppen fram tills 20/12 innan den får lite julledigt, sen öppnar vi för fiske igen från 14/1. I Januari och februari begränsar vi det till tors, fre, lörd & sönd.

Varmt Välkomna!

Håkan