I takt med att snö och is lyser med sin frånvaro så fortsätter det vanliga fisket. Det är faktiskt så många som besöker oss att vi ger oss på årets 3:e fiskutsättning. Hallagylet får påspädning av fisk idag. Av de vanliga P&T sjöarna blir det Björngylet, Dammets Gyl, Stora Vångagylet & Södra Bäckasjön som blir påfyllda.

Det har kommit in en del roliga rapporter om fångster i januari. Bengt Bergman, en av våra långliggare lyckades knipa ”Elmer” i Dammets Gyl härom veckan. En öring på 3,5 kg som har gäckat flera av våra stammisar under hela förra året. Han har varit på och slitit tafsar mm på flera spön. Nu är emellertid hans dagar slut.

Vi fick en rapport igår om en fångad 3 kgs öring från Mellanbäckasjön för ett par veckor sen. Pratade igår med en kille som fått en 3 kgs regnbåge i samma sjö förra helgen. Fisken hade huggit och sen slitit av flugan. På med ny fluga och ut igen. Pang! Otroligt nog högg den igen och personen ifråga fick upp både den och sin förlorade fluga som satt i käften.

Härligt med fiskehistorier! Välkommen hit och skapa dina egna!

Håkan