Så är vi mitt i en ny fiskehelg igen. Inte så vansinnigt mycket folk denna helgen, men det verkar vara bra fiske. Fick ett par rapporter på förmiddagen idag om bra fiske i hyrsjöarna och Flugströmmen, i alla fall. Tydligen ska någon fisk över 5 kg ha fångats i Aspegylet idag. Någon fiskare blev ju lycklig.

En glad dansk, Michael Niemann, kom in på förmiddagen med en gäddmadame på 7,5 kg, tagen i stora Kroksjön. Utlekt dessutom. Alltid härligt!

Har också för 3:e helgen i rad kört bort metare i stora vångagylet. Begriper inte att det ska vara så svårt att förstå att det bara är flugfiske som gäller? Man är snabb att anamma att stora vångagylet har blivit en “vanlig sjö”, men missar helt att det fortfarande bara är flugfiske som gäller.

Sen finns det några lokala förmågor som tror att man fortfarande kan lösa eftermiddagskort i kortautomaten. Det finns inga eftermiddagskort kvar längre, utan det är heldagskort som gäller.

Fick göra ett avbrott i skrivandet och ge mig ut i renseriet där någon förmåga glömt stänga kranen till slangen, med en smärre översvämning till följd. Vill också passa på att be er alla att inte slänga papper, plastpåsar, krokar mm i renstunnan. Fiskrenset skickas vidare till foderförädling och måste därför vara rent fiskavfall. Papper mm slänger ni i andra tunnan. Tack!

I övrigt har vi en trevlig helg här med glada, härliga fiskare. Hyfsat bra väder och rätt bra fiske, skulle jag vilja säga.

Tightlines

Håkan