Vi har haft Leksands hockeytränare, Björn Hellqvist, här ett par dagar tillsammans med Tingsryds nye tränare, Fredrik Glader. De har fiskat i Flugströmmen med gott resultat. Björn berättade i dag på förmiddagen att han hade haft sitt livs fiske i strömmen igår kväll. Efter en dag med normalt strömmenfiske och en landad och ett par tappade fiskar, så började det regna vid 3-tiden på eftermiddagen. Alla började packa ihop och bege sig hemåt så de blev i stort sett ensamma kvar. plötsligt blev fisken som tokig. Det högg i princip i varje kast. Det var ett sånt där fiske som man har hört talas om kan inträffa, men som de flesta aldrig upplevt i verkligheten. Björns kommentar var: – Nu har jag också upplevt det!

Vi gratulerar naturligtvis, och gläds med honom. Det är ju detta det handlar om, upplevelser och glädje. Vi hade en lika glad tysk dam här idag som med lysande ögon berättade om sitt livs flugfångade fisk i Björngylet på 3,65 kg. Vi fick höra hela den dramatiska fighten med snurr in i näckrosor och hur fisken gick in under bryggan och man kunde riktigt känna hennes panik och rädsla för att förlora fisken. När den sen bärgades och låg i håven, vilken glädje. Man kunde riktigt känna den.

Jag tänkte verkligen just på den glädje, spänning och upplevelse som fiske faktiskt kan erbjuda. Ni skulle bara se min fru när hon får en riktigt fin abborre. Hon tjoar lika högt som när Leksand vinner en hockeymatch. Fiske kan verkligen ge mycket glädje.

Varmt Välkomna!

Håkan