Denna helgen har varit lite lugnare. Lite lagom med fiskande. Det har ju varit några dagar med riktig sommarvärme, även om det svängde lite igår eftermiddag med regn och åska. Idag är det egentligen bra fiskeväder, lite molnigt och närmare 20 grader.

Fisket har också gått in i sommarfiske mer och mer. Dagtid så bör man fiska mellan 3-5 meter, gärna med båt. Även bottenmete har firat triumfer. Men, vi har även fått in rapporter om fint torrflugefiske på kvällarna. Speciellt i fredags kväll vakade det fint på sina ställen enligt utsago. Det vi kallar sommarfiske fungerar just så. Fisken är aktiv i sitt födosök tidiga morgnar och kvällar, för att under dagen gå ner till trivseltemp på lagom djup och gärna i frivattnet.

Strömmen ger också fortfarande fisk. Alla strömmenfiskare vet att när vatten tempen går upp runt 20 grader och däröver så blir det trögfiskat. När det går över 22 grader så slutar fisken i princip att hugga. Där är vi inte ännu. Jag pratade med de som var där igår. De tyckte det var kanon, även om det var lite trixigt att få fisken att hugga. De följer efter, visar intresse, och ibland hugger de. Jag tror det är dags för nymffiske där. Måste dit själv och prova. För mig är det ett intressant fiske. Det ska inte vara för lätt att fånga fisken. Gillar utmaningen!

Vi har ju planerat för kallvatten ledningen från Tuesjön till strömmen och hade helst velat ha det arbetet igång för länge sedan, men vi väntar på tillståndet från myndigheterna. Tyvärr jobbar de inte så fort som vi vill. Vi får se när det händer?

Väl mött framöver!

Håkan