Så har vi gått in i årets största fiskehelg – Kristi Himmelsfärdshelgen! Som vanligt så är det mycket folk i omlopp och vi har laddat på med extra fisk inför denna storhelg. Det är bråda dagar med mycket att göra för vår del. Vill dock försöka plita ner några rader här om fisket.

Fisket fortsätter att vara bra. Det fångas en hel del fisk på alla fiskesätt. jag skrev ju om att det var till att fiska djupt förra helgen. Denna helg får jag mycket mixade signaler. Man tar både djupt och strax under ytan. Något torrflugefiske har det tyvärr inte varit men man kan få fisk relativt högt ändå. En fiskare rapporterade om att man bara fick fisk igår i Stasjön längs med strandkanterna. Det varierar alltså.

Fluga masken fungerar bra fortfarande, men vi har en här som har haft ett oförskämt bra flugfiske med en liten svart harörenymf fiskad både djupt och i ytskiktet. Han har nog slagit alla andra med sitt fiske.

Även metarna och spinnfiskarna har haft det riktigt bra. Fast det känns som om bottenmetarna med powerbait har firat störst triumfer ändå.

Varmt Välkomna!

Håkan