Så har våren äntligen kommit på allvar denna veckan. Allting slår ut till höger och vänster. För varje dag är det intressant att följa händelseutvecklingen. Insektslivet börjar också komma igång och därmed det (enligt mig) riktigt intressanta fisket. De första rapporterna om torrflugefångad fisk har trillat in. Så visst suger det i fisketarmen….

Det kommer idel positiva rapporter just nu om fina fångster. Ena dagen är det flugfiskarna som tar bäst, nästa dag spinnfiskarna osv. Idag verkar spinn gå bäst. En dag är det mete med räka som gäller, nästa dag något annat. Det växlar alltså oerhört, så det gäller att inte vara för statisk i sitt fiske.

Det har tydligen varit en riktig huggbonanza i Flugströmmen de första timmarna idag. Har fått flera rapporter om det. Fick också ett mail idag från ett fiske i strömmen i lördags. Tänkte dela det här:

Tjena alla glada

Vill bara berätta att vi hade en fantastisk fiskedag i
strömmen den 29/4 trots både regn och hagelskurar. Kan till och med varit den
bästa dagen vi haft där hittills! Vi började med en gemensam frukost kl. 07 och satte igång
fisket kl. 08, tror det tog 30 sekunder innan första nappet! Förmiddagen var helt otrolig och vi fick spara på fisket så
det skulle räcka även till eftermiddagen. Vi tackar för upplevelsen!

Med vänlig hälsning. Bröderna Ekblad med sällskap.

Det är alltid härligt när man får höra positiva rapporter. Då blir man glad. Risken är ju annars att man bara får höra när det är mindre positivt. Men just nu är allt toppen. Både solen och fisken skiner i kapp med oss..

Tightlines!

Håkan