Idag kommer lass nummer 2 med öring. Denna gång besätter vi de vanliga put & take sjöarna. Naturligtvis blir det även regnbåge utsatt. 

Vi har haft bråda dagar även om det har minskat rejält med tillströmningen av folk denna veckan. Är ju skolavslutningar mm. Fast vi har ett par konferenser med allt vad det innebär, vilket håller oss igång.

Fisket är ju fortfarande riktigt juli-fiske. Många har problem att få fisk och klagar medan de som knäcker koden får bra med fisk. I Specialsjöarna tas det bra. Det är framför allt våra tjecker som har bra fiske där. 

Flugströmmen hänger som ni förstår fortfarande på håret. Runt 19 grader på morgonen och runt 21 grader på seneftermiddagen. Vi har inte stängt fisket ännu, därför att tempen inte sprungit upp samt att vi har haft några som velat fiska där och de får fisk. men visst är det trögt. Är ju lite folk bokade där i helgen och vi håller tummarna att tempen inte fortsätter uppåt.

Hade även några spinn-fiskare som lyckades relativt bra igår med en liten obsession-spinnare. En tysk, Dieter Klippel, fick 4 stycken på flytlina och sjunktafs i stora vångagylet igår på blanka eftermiddagen. Annars är det väl bottenmete med powerbait som dominerar fångsterna. Men det går att få fisk i värmen. 

Var själv ute i förrgår och prövade årets första abborrfiske. Blev en fin halvkilos borre samt ett par mindre tappade och ett par gäddor. Vi har ju väldigt fin abborre i sjöarna och fler och fler av våra stammisar har upptäckt detta roliga fiske med UL-grejor. Det gäller bara att hitta var storabborren har sitt stråk.

Väl mött framöver!

Håkan