Så är vi rustade för nästa torrperiod. Det har varit några intensiva veckor med mycket regn så nu kan vi inte klaga på lågt vattenstånd, snarare tvärtom. Nu är det översvämning överallt. Väderproffsen lovar äntligen en fin och varm helg, vilket borgar för fint fiske. Ska själv försöka hitta tid till att vifta en stund med flugspöt. Peter har varit i full gång i flera veckor med att gå hårt åt abborrar och gäddor, men för min del har starten gått trögt.

Det har inte varit någon invasion av fiskare här ännu, men de flesta som varit här verkar få fisk. Det brukar också vara riktigt bra fiske så här tidigt när det är isfritt. Rapporterna säger att fisken går grunt, nära land, i sina födosök. Insektslivet är ju inte riktigt igång ännu och fisken har inte hunnit bli så kräsen. Väldigt ofta ser man också regnbåge och öring som jagar småfisk aktivt. Det borde innebära att vid sådana tillfällen måste det fungera bra med små drag som imiterar mört.

Annars kämpar vi på med allt möjligt. En del båtar ligger på land just nu för reparationer. Vi har även en hel del bråte från ersatta bryggor i området som måste hinna fraktas väck. Vår isperiod var ju lite kort vilket innebär att vi har lite bryggjobb kvar här och där. Vi hann som tur är ersätta alla dåliga bryggor med nya, men det finns lite detaljer kvar som behöver göras.

Tänk att vi äntligen är igång med en ny säsong!!!!

Väl mött framöver!

Håkan