Märkligt väder vi haft denna veckan. Sol, regn, snö och hagel på samma dag. Dessutom har det blåst bra hela veckan. Ser bättre ut idag. Har naturligtvis inte varit optimalt fiskeväder på något sätt. Ändå tas det fisk här. 

Det har länge förbryllat mig hur olika vi alla resonerar om vad som är bra fiske eller inte? Hade några tyskar inne för en stund sen som fiskat i 3 dagar. Igår (i skitvädret) fick de 2 fiskar. Dagen innan fick de 5 fiskar. Dagen innan det fick de också 5 st. Det tyckte de var riktigt dåligt?

Jag däremot tyckte det var ovanligt bra med tanke på hur vädret sett ut i veckan. Bättre än jag trodde i alla fall. Allt för ofta stöter man på “fiskare” som egentligen skulle åkt till fiskeaffären och köpt fisk istället för att försöka fånga dem själva. Om man inte begriper att man inte kan styra fisken att hugga så man får full pott varje gång man fiskar, så funderar jag på varför man över huvudtaget fiskar? Hur roligt vore det egentligen om utgången varje gång var given?

För några år sedan hade vi några som alltid fiskade i strömmen. De var lyriska de bägge första gångerna de fiskade där. Hade oförskämt bra fiske och krokade runt 10 fiskar var. Sen plötsligt var de här ett par gånger när det gick betydligt trögare. Då var allt fullständigt värdelöst. Vi satte inte i fisk o.s.v. Så de la av att komma. Vad tror man egentligen? Visst finns det tillfällen när allt klaffar och man verkligen kan kroka 10 – 15 fiskar? Men jag tycker alla borde begripa att det hör till undantagen?

Poängen är väl att vi alla har olika förväntningar och vi har olika saker som ger oss kickar med fisket. För en del är grejen uppenbarligen den att man måste fånga sina fiskar. För andra handlar det om att man måste drilla så många som möjligt. För några handlar det om storleken på fisken. För andra om hur jag fångar fisken. För en del är det totalupplevelsen, naturen, stillheten, jag mot fisken o.s.v. Vi är olika, och inget är väl egentligen fel. Det är bara svårt att tillgodose alla kategorier jämt och samtidigt.

Nog om det. Det går att avhandla i all oändlighet. Speciellt där här med storlek på fisk. Återkommer nog med mina tankar om det vid senare tillfälle.

Fick ett härligt mail idag med en youtube länk på 8 årige Truls Lindsjö som fångar sin första flugfångade fisk i strömmen. En fisk på 3,8 kg. Delar länken här för vidare glädje.

https://youtu.be/CnlF13B_JQM

Mvh

Håkan